Stravovací provoz
Stravovací provoz zajišťuje celodenní stravování pro pacienty, obědy pro zaměstnance a pečovatelskou službu, studenou kuchyni pro bufet. Výroba pokrmů probíhá v kuchyni rekonstruované v roce 2023, s novým technologickým vybavením, umožňujícím např. řízené zchlazování a zmrazování.
Příprava stravy probíhá dle správné výrobní a hygienické praxe, pravidel státní i evropské legislativy a získaných akreditací.
Objednávky | +420 499 866 226 | |
Nutriční terapeuti | +420 499 866 229 | 6:00 - 14:30 |
Zaměstnanecké stravování
Pro zaměstnance je ve všední den připravováno 300-400 obědů ve třech variantách. Zaměstnanci si mohou dále objednat i šetřící dietu. Na menu č. 3 se snažíme častěji zařazovat bezmasá jídla. Zaměstnanci si mohou jídlo vychutnat v příjemně zařízené jídelně nebo mohou obědy dostat zchlazené v jednorázových obalech.
Výdej obědů
Den | Čas výdeje |
---|---|
Pondělí | 11:15 - 13:30 |
Úterý | 11:15 - 13:30 |
Středa | 11:15 - 13:30 |
Čtvrtek | 11:15 - 13:30 |
Pátek | 11:15 - 13:30 |
Sobota | 12:00 - 13:00 |
Neděle | 12:00 - 13:00 |
Ceník obědů
Druh jídla | Jídlo č. 1 | Jídlo č. 2 a 3 | Dieta šetřící |
---|---|---|---|
Zaměstnanci ONT a.s. | 30,- Kč | 30,- Kč | 30,- Kč |
Zaměstnanci ONT a.s. nedotovaný oběd (ceny platné od 1.6.2024) | 112,- Kč | 112,- Kč | 112,- Kč |
Externí strávnící (ceny platné od 1.6.2024) | 112,- Kč | 112,- Kč | 112,- Kč |
Ohledně ceny dalších specifických diet se informujte telefonicky u nutričních terapeutů.
Spolupráce s pečovatelskou službou
Pro pečovatelskou službu města Trutnov jsou připravovány obědy po celý týden (i o víkendu) ve všech variantách diet. Zaměstnanci pečovatelské služby zajišťují objednávkový systém a rozvoz obědů klientům přímo domů.
Nutriční péče
Strava je neodmyslitelnou součástí léčebného procesu. Je nutné, aby pacienti měli dostatečný příjem makro i mikronutrientů, tak aby nedocházelo k malnutrici ovlivňující průběh onemocnění. Strava v našem stravovacím provoze je připravována v celé škále diet od stravy kojenecké až po speciální diety či pokrmy připravované pro pacienty s různými omezeními. Dietu pacientů ordinuje lékař. Strava je připravována pod dohledem nutričních terapeutů. Celodenní léčebná strava je připravována i pro Barevné domky Hajnice.
Nutriční terapeuti
Propojení mezi zdravotnickým a stravovacím provozem zajišťují nutriční terapeuti. Pro stravovací provoz sestavují jídelní lístky, normují veškerou stravu, dohlížejí na přípravu a výdej stravy pro pacienty, propočítávají množství makro i mikronutrientů v podávaných pokrmech. Evidují a komplementují individuální potřeby jednotlivých pacientů a oddělení do připravované stravy. Dle nutričního screeningu prováděného během příjmu pacienta i během jeho hospitalizace vyhledávají pacienty s rizikem malnutrice a konzultují jeho individuální potřeby. Edukují pacienty o dietních opatřeních, které je vhodné dodržovat po ukončení hospitalizace.
