Pavilon F

Stravovací provoz

Stravovací provoz zajišťuje celodenní stravování pro pacienty, obědy pro zaměstnance a pečovatelskou službu, studenou kuchyni pro bufet. Výroba pokrmů probíhá v kuchyni rekonstruované v roce 2023, s novým technologickým vybavením, umožňujícím např. řízené zchlazování a zmrazování.
Příprava stravy probíhá dle správné výrobní a hygienické praxe, pravidel státní i evropské legislativy a získaných akreditací.

Objednávky +420 499 866 226  
Nutriční terapeuti +420 499 866 229 6:00 - 14:30

Zaměstnanecké stravování

Pro zaměstnance je ve všední den připravováno 300-400 obědů ve třech variantách. Zaměstnanci si mohou dále objednat i šetřící dietu. Na menu č. 3 se snažíme častěji zařazovat bezmasá jídla. Zaměstnanci si mohou jídlo vychutnat v příjemně zařízené jídelně nebo mohou obědy dostat zchlazené v jednorázových obalech.

Výdej obědů

Den Čas výdeje
Pondělí 11:15 - 13:30
Úterý 11:15 - 13:30
Středa 11:15 - 13:30
Čtvrtek 11:15 - 13:30
Pátek 11:15 - 13:30
Sobota 12:00 - 13:00
Neděle 12:00 - 13:00

Ceník obědů

Druh jídla Jídlo č. 1 Jídlo č. 2 a 3 Dieta šetřící
Zaměstnanci ONT a.s. 30,- Kč 30,- Kč 30,- Kč
Zaměstnanci ONT a.s. nedotovaný oběd (ceny platné od 1.6.2024) 112,- Kč 112,- Kč 112,- Kč
Externí strávnící (ceny platné od 1.6.2024) 112,- Kč 112,- Kč 112,- Kč

Ohledně ceny dalších specifických diet se informujte telefonicky u nutričních terapeutů.

Spolupráce s pečovatelskou službou

Pro pečovatelskou službu města Trutnov jsou připravovány obědy po celý týden (i o víkendu) ve všech variantách diet. Zaměstnanci pečovatelské služby zajišťují objednávkový systém a rozvoz obědů klientům přímo domů.

Nutriční péče

Strava je neodmyslitelnou součástí léčebného procesu. Je nutné, aby pacienti měli dostatečný příjem makro i mikronutrientů, tak aby nedocházelo k malnutrici ovlivňující průběh onemocnění. Strava v našem stravovacím provoze je připravována v celé škále diet od stravy kojenecké až po speciální diety či pokrmy připravované pro pacienty s různými omezeními. Dietu pacientů ordinuje lékař. Strava je připravována pod dohledem nutričních terapeutů. Celodenní léčebná strava je připravována i pro Barevné domky Hajnice.

Nutriční terapeuti

Propojení mezi zdravotnickým a stravovacím provozem zajišťují nutriční terapeuti. Pro stravovací provoz sestavují jídelní lístky, normují veškerou stravu, dohlížejí na přípravu a výdej stravy pro pacienty, propočítávají množství makro i mikronutrientů v podávaných pokrmech. Evidují a komplementují individuální potřeby jednotlivých pacientů a oddělení do připravované stravy. Dle nutričního screeningu prováděného během příjmu pacienta i během jeho hospitalizace vyhledávají pacienty s rizikem malnutrice a konzultují jeho individuální potřeby. Edukují pacienty o dietních opatřeních, které je vhodné dodržovat po ukončení hospitalizace.

Jak se k nám dostanete
Detail pavilonu Pavilon F

Máte dotazy?