Stravovací provoz
Kontakty
Objednávky | +420 499 866 226 | |
---|---|---|
Nutriční terapeuti | +420 499 866 229 | 6.00 - 14.30 |
Výdej obědů
Den | Čas výdeje |
---|---|
Pondělí | 11:15 – 13:30 |
Úterý | 11:15 – 13:30 |
Středa | 11:15 – 13:30 |
Čtvrtek | 11:15 – 13:30 |
Pátek | 11:15 – 13:30 |
Sobota | 12:00 – 13:00 |
Neděle | 12:00 – 13:00 |
Ceník obědů:
Druh jídla | Jídlo č. 1 | Jídlo č. 2 a 3 | Dieta šetřící |
---|---|---|---|
Zaměstnanci ONT a.s. | 30,– | 30,– | 30,– |
Zaměstnanci ONT a.s. nedotovaný oběd (ceny platné od 1.6.2024) | 112,– | 112,– | 112,– |
Externí strávníci (ceny platné od 1.6.2024) | 112,– | 112,– | 112,– |
Ohledně ceny dalších specifických diet se informujte telefonicky u nutričních terapeutů.
Aktuální jídelní lístek
Umístění
Popis pracoviště
Stravovací provoz zajišťuje celodenní stavování pro pacienty, obědy pro zaměstnance a pečovatelskou službu, studenou kuchyni pro bufet. Výroba pokrmů probíhá v roce 2023 rekonstruované kuchyni s novým technologickým vybavením, například umožňující řízené zchlazování a zmrazování.
Příprava stravy probíhá dle správné výrobní a hygienické praxe, pravidel státní i evropské legislativy v součinnosti a získaných akreditací.
Zaměstnanecké stravování
Pro zaměstnance je ve všední den připravováno 300 – 400 obědů ve třech variantách. Zaměstnanci si mohou dále objednat i šetřící dietu. Na menu č. 3 se snažíme častěji zařazovat bezmasá jídla. Zaměstnanci si mohou jídlo vychutnat v příjemně zařízené jídelně nebo mohou obědy dostat zchlazené v jednorázových obalech.
Spolupráce s pečovatelskou službou
Pro pečovatelskou službu města Trutnov jsou připravovány obědy po celý týden (i o víkendu) ve všech variantách diet. Zaměstnanci pečovatelské služby zajišťují objednávkový systém a rozvoz obědů klientům přímo domů.
Personál
Ke stažení
Příloha | Velikost |
---|---|
![]() | 814.51 KB |
![]() | 134.09 KB |
Nutriční péče
Strava je neodmyslitelnou součástí léčebného procesu. Je nutné, aby pacienti měli dostatečný příjem makro i mikronutrientů, tak aby nedocházelo malnutrici ovlivňující průběh onemocnění. Strava v našem stravovacím provoze je připravována v celé škále diet od stravy kojenecké až po speciální diety či pokrmy připravované pro pacienty s různými omezeními. Dietu pacientů ordinuje lékař. Strava je připravována pod dohledem nutričních terapeutů. Celodenní léčebná strava je připravována i pro Barevné domky Hajnice.
Nutriční terapeuti
Propojení mezi zdravotnickým a stravovacím provozem zajišťují nutriční terapeuti. Pro stravovací provoz sestavují jídelní lístky, normují veškerou stravu, dohlížejí na přípravu a výdej stravy pro pacienty, propočítávají množství makro i mikronutrientů v podávaných pokrmech. Evidují a komplementují individuální potřeby jednotlivých pacientů a oddělení do připravované stravy. Dle nutričního screeningu prováděného během příjmu pacienta i během jeho hospitalizace vyhledávají pacienty s rizikem malnutrice a konzultují jeho individuální potřeby. Edukují pacienty o dietních opatřeních, které je vhodné dodržovat po ukončení hospitaliazce.