Stravovací provoz

Kontakty

Objednávky+420 499 866 226
Nutriční terapeuti+420 499 866 2296.00 - 14.30

Výdej obědů

Den Čas výdeje
Pondělí 11:15 – 13:30
Úterý 11:15 – 13:30
Středa 11:15 – 13:30
Čtvrtek 11:15 – 13:30
Pátek 11:15 – 13:30
Sobota 12:00 – 13:00
Neděle 12:00 – 13:00

Ceník obědů:

Druh jídla Jídlo č. 1 Jídlo č. 2 a 3 Dieta šetřící
Zaměstnanci ONT a.s. 30,– 30,– 30,–
Zaměstnanci ONT a.s. nedotovaný oběd (ceny platné od 1.6.2024) 112,– 112,– 112,–
Externí strávníci (ceny platné od 1.6.2024) 112,– 112,– 112,–

Ohledně ceny dalších specifických diet se informujte telefonicky u nutričních terapeutů.

Aktuální jídelní lístek

Umístění

Oblastní nemocnice Trutnov, a.s.

Popis pracoviště

Stravovací provoz zajišťuje celodenní stavování pro pacienty, obědy pro zaměstnance a pečovatelskou službu, studenou kuchyni pro bufet. Výroba pokrmů probíhá v roce 2023 rekonstruované kuchyni s novým technologickým vybavením, například umožňující řízené zchlazování a zmrazování.
Příprava stravy probíhá dle správné výrobní a hygienické praxe, pravidel státní i evropské legislativy v součinnosti a získaných akreditací.

Zaměstnanecké stravování

Pro zaměstnance je ve všední den připravováno 300 – 400 obědů ve třech variantách. Zaměstnanci si mohou dále objednat i šetřící dietu. Na menu č. 3 se snažíme častěji zařazovat bezmasá jídla. Zaměstnanci si mohou jídlo vychutnat v příjemně zařízené jídelně nebo mohou obědy dostat zchlazené v jednorázových obalech.

Spolupráce s pečovatelskou službou

Pro pečovatelskou službu města Trutnov jsou připravovány obědy po celý týden (i o víkendu) ve všech variantách diet. Zaměstnanci pečovatelské služby zajišťují objednávkový systém a rozvoz obědů klientům přímo domů.

Personál

Ke stažení

PřílohaVelikost
PDF icon Seznam alergenů814.51 KB
PDF icon Dietní systém134.09 KB

Nutriční péče

Strava je neodmyslitelnou součástí léčebného procesu. Je nutné, aby pacienti měli dostatečný příjem makro i mikronutrientů, tak aby nedocházelo malnutrici ovlivňující průběh onemocnění. Strava v našem stravovacím provoze je připravována v celé škále diet od stravy kojenecké až po speciální diety či pokrmy připravované pro pacienty s různými omezeními. Dietu pacientů ordinuje lékař. Strava je připravována pod dohledem nutričních terapeutů. Celodenní léčebná strava je připravována i pro Barevné domky Hajnice.

Nutriční terapeuti

Propojení mezi zdravotnickým a stravovacím provozem zajišťují nutriční terapeuti. Pro stravovací provoz sestavují jídelní lístky, normují veškerou stravu, dohlížejí na přípravu a výdej stravy pro pacienty, propočítávají množství makro i mikronutrientů v podávaných pokrmech. Evidují a komplementují individuální potřeby jednotlivých pacientů a oddělení do připravované stravy. Dle nutričního screeningu prováděného během příjmu pacienta i během jeho hospitalizace vyhledávají pacienty s rizikem malnutrice a konzultují jeho individuální potřeby. Edukují pacienty o dietních opatřeních, které je vhodné dodržovat po ukončení hospitaliazce.